---
title: "Try&Decide — ZEBR.ai"
description: "Try&Decide je speciální režim zálohovacího programu Acronis True Image , který umožňuje bezpečně testovat aplikace, brouzdat po internetu a provádět…"
url: "https://zebr.ai/cs/knowledge-base/try-and-decide"
markdown_url: "https://zebr.ai/cs/knowledge-base/try-and-decide.md"
language: "cs"
alternates:
  en: "https://zebr.ai/en/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sl: "https://zebr.ai/sl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sk: "https://zebr.ai/sk/knowledge-base/try-and-decide.md"
  hr: "https://zebr.ai/hr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sr-Latn: "https://zebr.ai/sr-latn/knowledge-base/try-and-decide.md"
  bs: "https://zebr.ai/bs/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sq: "https://zebr.ai/sq/knowledge-base/try-and-decide.md"
  fr: "https://zebr.ai/fr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  es: "https://zebr.ai/es/knowledge-base/try-and-decide.md"
  de: "https://zebr.ai/de/knowledge-base/try-and-decide.md"
  pt-BR: "https://zebr.ai/pt-br/knowledge-base/try-and-decide.md"
  pl: "https://zebr.ai/pl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  it: "https://zebr.ai/it/knowledge-base/try-and-decide.md"
  nl: "https://zebr.ai/nl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  hu: "https://zebr.ai/hu/knowledge-base/try-and-decide.md"
  ro: "https://zebr.ai/ro/knowledge-base/try-and-decide.md"
  tr: "https://zebr.ai/tr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  id: "https://zebr.ai/id/knowledge-base/try-and-decide.md"
---

[Domů](https://zebr.ai/cs/) [Databáze znalostí](https://zebr.ai/cs/knowledge-base) Try&Decide

# Try&Decide

Try&Decide je speciální režim zálohovacího programu [Acronis True Image](http://www.acronis.cz/produkt/true-image-2018), který umožňuje bezpečně testovat aplikace, brouzdat po internetu a provádět nejrůznější pokusy.

Pokud zapnete v programu Acronis True Image režim Try&Decide, počítač je v režimu Try. Potom můžete provádět různé potenciálně nebezpečné operace bez starostí o poškození operačního systému, aplikací nebo dat. Když režim Try&Decide vypnete, můžete rozhodnout, zda chcete použít změny v počítači nebo zda je chcete zrušit.

**Kdy je režim Try&Decide užitečný?**

Než se pokusíte o následující operace, doporučujeme režim Try&Decide zapnout:

- Změna systémového nastavení, pokud si nejste jisti, jak toto nastavení může počítač ovlivnit.
- Instalace aktualizací systému, ovladačů atd.
- Instalace neznámých aplikací.
- Otevírání e-mailových příloh od neznámých odesilatelů.
- Návštěva internetových stránek, které mohou obsahovat problematický obsah.

Nezapomeňte, že pokud při práci v režimu Try stáhnete e-mail z poštovního serveru POP, vytvoříte nové soubory nebo upravíte stávající dokumenty a potom se rozhodnete provedené změny zrušit, tyto e-maily, soubory ani změny dokumentů se neuloží. V takovém případě uložte nové soubory a upravené dokumenty například na USB flash disk a před zrušením změn disk odpojte.

**Jak režim Try&Decide funguje po restartování počítače?**

Režim Try&Decide můžete nechat spuštěný, jak dlouho chcete, protože tento režim „přetrvává“ i mezi restartováním operačního systému.

Jestliže se počítač při práci v režimu Try z nějakého důvodu restartuje, zobrazí se před spuštěním operačního systému dialogové okno, kde lze vybrat, zda se má režim zastavit a změny zrušit nebo se má v tomto režimu pokračovat. Tím je umožněno zrušit změny, které způsobily pád systému. Pokud však na druhou stranu provedete restartování například po instalaci aplikace, můžete po spuštění systému Windows pokračovat v práci v režimu Try.

Při každém restartování počítače v režimu Try bude do úložiště vybraného k ukládání virtuálních změn přidáno až 500 MB provozních dat režimu Try&Decide.

**Omezení při používání režimu Try&Decide**

Pokud používáte operační systém Windows 8 nebo Windows 10, aplikace může v režimu Try poměrně intenzivně využívat volné místo, přestože je počítač nečinný. Režim Try toto dokáže díky aktivitám údržby, například indexování, které je spuštěno na pozadí.

Při práci v režimu Try se výkon systému může snížit. Proces aplikace změn může navíc trvat dlouho, obzvláště pokud necháte režim Try zapnutý na konci dne.

Režim Try&Decide nemůže sledovat změny diskových oddílů, proto v režimu Try není možné provádět virtuální operace s diskovými oddíly (například měnit jejich velikost nebo rozložení). Kromě toho nelze současně používat režim Try&Decide a defragmentaci disku nebo nástroje pro kontrolu chyb na disku, protože tak můžete způsobit neopravitelné poškození systému souborů a znemožnit spuštění systémového disku.

**S režimem Try nemůžete:**

- Při spuštěném režimu Try není možné používat dříve aktivovaného správce Acronis Startup Recovery Manager. Restartování počítače v režimu Try vám umožní znovu používat správce Acronis Startup Recovery Manager.
- Nelze současně používat nonstop zálohování a režim Try&Decide. Spuštěním režimu Try zastavíte nonstop zálohování. Nonstop zálohování se znovu spustí po ukončení režimu Try.
- Při spuštěném režimu Try není možné používat režim úspory energie Hibernace.
- Režim Try&Decide nelze použít k ochraně dynamických disků.
- Je-li diskový oddíl systému zašifrovaný nástrojem BitLocker, nemůže režim Try&Decide pracovat.
- Režim Try&Decide nedokáže chránit zónu Acronis Secure Zone nebo ji využívat jako úložiště pro virtuální změny.

---

- Zdroj: <https://zebr.ai/cs/knowledge-base/try-and-decide>
- Přehled webu pro AI agenty: <https://zebr.ai/cs/llms.txt>
