---
title: "Try&Decide — ZEBR.ai"
description: "A Try&Decide az Acronis True Image biztonsági mentési program speciális üzemmódja, amely lehetővé teszi az alkalmazások biztonságos tesztelését, az internet…"
url: "https://zebr.ai/hu/knowledge-base/try-and-decide"
markdown_url: "https://zebr.ai/hu/knowledge-base/try-and-decide.md"
language: "hu"
alternates:
  cs: "https://zebr.ai/cs/knowledge-base/try-and-decide.md"
  en: "https://zebr.ai/en/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sl: "https://zebr.ai/sl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sk: "https://zebr.ai/sk/knowledge-base/try-and-decide.md"
  hr: "https://zebr.ai/hr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sr-Latn: "https://zebr.ai/sr-latn/knowledge-base/try-and-decide.md"
  bs: "https://zebr.ai/bs/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sq: "https://zebr.ai/sq/knowledge-base/try-and-decide.md"
  fr: "https://zebr.ai/fr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  es: "https://zebr.ai/es/knowledge-base/try-and-decide.md"
  de: "https://zebr.ai/de/knowledge-base/try-and-decide.md"
  pt-BR: "https://zebr.ai/pt-br/knowledge-base/try-and-decide.md"
  pl: "https://zebr.ai/pl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  it: "https://zebr.ai/it/knowledge-base/try-and-decide.md"
  nl: "https://zebr.ai/nl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  ro: "https://zebr.ai/ro/knowledge-base/try-and-decide.md"
  tr: "https://zebr.ai/tr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  id: "https://zebr.ai/id/knowledge-base/try-and-decide.md"
---

[Kezdőlap](https://zebr.ai/hu/) [Tudásbázis](https://zebr.ai/hu/knowledge-base) Try&Decide

# Try&Decide

A Try&Decide az [Acronis True Image](http://www.acronis.cz/produkt/true-image-2018) biztonsági mentési program speciális üzemmódja, amely lehetővé teszi az alkalmazások biztonságos tesztelését, az internet böngészését és a legkülönfélébb kísérletek elvégzését.

Ha az Acronis True Image programban bekapcsolja a Try&Decide üzemmódot, a számítógép Try üzemmódba kerül. Ezután különféle, potenciálisan veszélyes műveleteket hajthat végre anélkül, hogy aggódnia kellene az operációs rendszer, az alkalmazások vagy az adatok sérülése miatt. Amikor kikapcsolja a Try&Decide üzemmódot, eldöntheti, hogy alkalmazza-e a számítógépen végzett módosításokat, vagy elveti azokat.

**Mikor hasznos a Try&Decide üzemmód?**

Javasoljuk, hogy a következő műveletek megkísérlése előtt kapcsolja be a Try&Decide üzemmódot:

- A rendszerbeállítások módosítása, ha nem biztos abban, hogyan befolyásolhatják ezek a beállítások a számítógépet.
- Rendszerfrissítések, illesztőprogramok stb. telepítése.
- Ismeretlen alkalmazások telepítése.
- Ismeretlen feladóktól származó e-mail-mellékletek megnyitása.
- Olyan webhelyek felkeresése, amelyek problémás tartalmat tartalmazhatnak.

Ne feledje, hogy ha Try üzemmódban dolgozva e-mailt tölt le egy POP levelezőszerverről, új fájlokat hoz létre vagy meglévő dokumentumokat szerkeszt, majd úgy dönt, hogy elveti a végrehajtott módosításokat, ezek az e-mailek, fájlok és dokumentummódosítások nem kerülnek mentésre. Ilyen esetben mentse az új fájlokat és a módosított dokumentumokat például USB flash meghajtóra, és a módosítások elvetése előtt válassza le a meghajtót.

**Hogyan működik a Try&Decide üzemmód a számítógép újraindítása után?**

A Try&Decide üzemmódot tetszőleges ideig bekapcsolva hagyhatja, mivel ez az üzemmód az operációs rendszer újraindításai között is „megmarad”.

Ha a számítógép Try üzemmódban végzett munka közben valamilyen okból újraindul, az operációs rendszer indítása előtt megjelenik egy párbeszédablak, ahol kiválaszthatja, hogy leállítja-e az üzemmódot és elveti a módosításokat, vagy folytatja a munkát ebben az üzemmódban. Ez lehetővé teszi a rendszer összeomlását okozó módosítások elvetését. Ha azonban például egy alkalmazás telepítése után indítja újra a számítógépet, a Windows rendszer indítása után folytathatja a munkát Try üzemmódban.

A számítógép minden Try üzemmódban történő újraindításakor legfeljebb 500 MB Try&Decide működési adat kerül hozzáadásra a virtuális módosítások tárolására kiválasztott tárhelyhez.

**A Try&Decide üzemmód használatának korlátozásai**

Ha Windows 8 vagy Windows 10 operációs rendszert használ, az alkalmazás Try üzemmódban meglehetősen intenzíven használhatja a szabad helyet, még akkor is, ha a számítógép tétlen. A Try üzemmód ezt olyan karbantartási tevékenységek miatt teszi, mint például a háttérben futó indexelés.

Try üzemmódban végzett munka során a rendszer teljesítménye csökkenhet. A módosítások alkalmazásának folyamata emellett hosszú ideig tarthat, különösen akkor, ha a Try üzemmódot a nap végéig bekapcsolva hagyja.

A Try&Decide üzemmód nem tudja nyomon követni a lemezpartíciók módosításait, ezért Try üzemmódban nem lehet virtuális műveleteket végrehajtani a lemezpartíciókon (például módosítani azok méretét vagy elrendezését). Emellett a Try&Decide üzemmódot nem lehet egyidejűleg használni lemeztöredezettség-mentesítéssel vagy lemezhibák ellenőrzésére szolgáló eszközökkel, mivel ez helyrehozhatatlan károsodást okozhat a fájlrendszerben, és megakadályozhatja a rendszerlemez indítását.

**Try üzemmódban nem teheti a következőket:**

- Bekapcsolt Try üzemmód esetén nem használható a korábban aktivált Acronis Startup Recovery Manager. A számítógép Try üzemmódban történő újraindítása lehetővé teszi az Acronis Startup Recovery Manager ismételt használatát.
- A folyamatos biztonsági mentés és a Try&Decide üzemmód nem használható egyidejűleg. A Try üzemmód elindítása leállítja a folyamatos biztonsági mentést. A folyamatos biztonsági mentés a Try üzemmód befejezése után újraindul.
- Bekapcsolt Try üzemmód esetén nem használható a Hibernálás energiatakarékos üzemmód.
- A Try&Decide üzemmód nem használható dinamikus lemezek védelmére.
- Ha a rendszerpartíció BitLocker eszközzel van titkosítva, a Try&Decide üzemmód nem működhet.
- A Try&Decide üzemmód nem képes megvédeni az Acronis Secure Zone területet, és nem használhatja azt virtuális módosítások tárolására.

---

- Forrás: <https://zebr.ai/hu/knowledge-base/try-and-decide>
- Weboldal-áttekintés MI-ügynököknek: <https://zebr.ai/hu/llms.txt>
