---
title: "Try&Decide — ZEBR.ai"
description: "Try&Decide este un mod special al programului de backup Acronis True Image , care permite testarea în siguranță a aplicațiilor, navigarea pe internet și…"
url: "https://zebr.ai/ro/knowledge-base/try-and-decide"
markdown_url: "https://zebr.ai/ro/knowledge-base/try-and-decide.md"
language: "ro"
alternates:
  cs: "https://zebr.ai/cs/knowledge-base/try-and-decide.md"
  en: "https://zebr.ai/en/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sl: "https://zebr.ai/sl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sk: "https://zebr.ai/sk/knowledge-base/try-and-decide.md"
  hr: "https://zebr.ai/hr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sr-Latn: "https://zebr.ai/sr-latn/knowledge-base/try-and-decide.md"
  bs: "https://zebr.ai/bs/knowledge-base/try-and-decide.md"
  sq: "https://zebr.ai/sq/knowledge-base/try-and-decide.md"
  fr: "https://zebr.ai/fr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  es: "https://zebr.ai/es/knowledge-base/try-and-decide.md"
  de: "https://zebr.ai/de/knowledge-base/try-and-decide.md"
  pt-BR: "https://zebr.ai/pt-br/knowledge-base/try-and-decide.md"
  pl: "https://zebr.ai/pl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  it: "https://zebr.ai/it/knowledge-base/try-and-decide.md"
  nl: "https://zebr.ai/nl/knowledge-base/try-and-decide.md"
  hu: "https://zebr.ai/hu/knowledge-base/try-and-decide.md"
  tr: "https://zebr.ai/tr/knowledge-base/try-and-decide.md"
  id: "https://zebr.ai/id/knowledge-base/try-and-decide.md"
---

[Acasă](https://zebr.ai/ro/) [Bază de cunoștințe](https://zebr.ai/ro/knowledge-base) Try&Decide

# Try&Decide

Try&Decide este un mod special al programului de backup [Acronis True Image](http://www.acronis.cz/produkt/true-image-2018), care permite testarea în siguranță a aplicațiilor, navigarea pe internet și efectuarea diferitelor experimente.

Dacă activați modul Try&Decide în Acronis True Image, computerul intră în modul Try. Apoi puteți efectua diverse operațiuni potențial periculoase fără să vă faceți griji cu privire la deteriorarea sistemului de operare, a aplicațiilor sau a datelor. Când dezactivați modul Try&Decide, puteți decide dacă doriți să aplicați modificările efectuate pe computer sau să le anulați.

**Când este util modul Try&Decide?**

Vă recomandăm să activați modul Try&Decide înainte de a încerca următoarele operațiuni:

- Modificarea setărilor de sistem, dacă nu sunteți sigur cum pot afecta aceste setări computerul.
- Instalarea actualizărilor de sistem, a driverelor etc.
- Instalarea unor aplicații necunoscute.
- Deschiderea atașamentelor de e-mail de la expeditori necunoscuți.
- Vizitarea paginilor web care pot conține conținut problematic.

Rețineți că, dacă în timpul lucrului în modul Try descărcați e-mailuri de pe un server de e-mail POP, creați fișiere noi sau modificați documente existente, iar apoi decideți să anulați modificările efectuate, aceste e-mailuri, fișiere sau modificări ale documentelor nu vor fi salvate. În acest caz, salvați fișierele noi și documentele modificate, de exemplu, pe o unitate flash USB și deconectați unitatea înainte de a anula modificările.

**Cum funcționează modul Try&Decide după repornirea computerului?**

Puteți lăsa modul Try&Decide activ atât timp cât doriți, deoarece acest mod „persistă” și între repornirile sistemului de operare.

Dacă computerul repornește din orice motiv în timpul lucrului în modul Try, înainte de pornirea sistemului de operare va fi afișată o fereastră de dialog în care puteți alege dacă opriți modul și anulați modificările sau continuați în acest mod. Astfel, puteți anula modificările care au provocat blocarea sistemului. Pe de altă parte, dacă reporniți computerul, de exemplu după instalarea unei aplicații, puteți continua să lucrați în modul Try după pornirea sistemului Windows.

La fiecare repornire a computerului în modul Try, în spațiul de stocare selectat pentru salvarea modificărilor virtuale vor fi adăugați până la 500 MB de date operaționale ale modului Try&Decide.

**Limitări la utilizarea modului Try&Decide**

Dacă utilizați sistemul de operare Windows 8 sau Windows 10, aplicația poate utiliza destul de intens spațiul liber în modul Try, chiar dacă computerul este inactiv. Modul Try face acest lucru din cauza activităților de întreținere, cum ar fi indexarea, care rulează în fundal.

În timpul lucrului în modul Try, performanța sistemului poate scădea. În plus, procesul de aplicare a modificărilor poate dura mult timp, mai ales dacă lăsați modul Try activ la sfârșitul zilei.

Modul Try&Decide nu poate urmări modificările partițiilor de disc, prin urmare în modul Try nu pot fi efectuate operațiuni virtuale cu partițiile de disc (de exemplu, modificarea dimensiunii sau a structurii acestora). În plus, modul Try&Decide nu poate fi utilizat simultan cu defragmentarea discului sau cu instrumentele de verificare a erorilor de pe disc, deoarece acest lucru poate provoca deteriorarea ireparabilă a sistemului de fișiere și poate împiedica pornirea discului de sistem.

**În modul Try nu puteți:**

- Atunci când modul Try este activ, nu puteți utiliza Acronis Startup Recovery Manager activat anterior. Repornirea computerului în modul Try vă permite să utilizați din nou Acronis Startup Recovery Manager.
- Nu puteți utiliza simultan backupul non-stop și modul Try&Decide. Pornirea modului Try oprește backupul non-stop. Backupul non-stop pornește din nou după încheierea modului Try.
- Atunci când modul Try este activ, nu puteți utiliza modul de economisire a energiei Hibernare.
- Modul Try&Decide nu poate fi utilizat pentru protejarea discurilor dinamice.
- Dacă partiția de sistem este criptată cu BitLocker, modul Try&Decide nu poate funcționa.
- Modul Try&Decide nu poate proteja Acronis Secure Zone și nici nu o poate utiliza ca spațiu de stocare pentru modificări virtuale.

---

- Sursă: <https://zebr.ai/ro/knowledge-base/try-and-decide>
- Prezentare generală a site-ului pentru agenți AI: <https://zebr.ai/ro/llms.txt>
