Secure zone – rejtett lemezpartíció

Az Acronis Secure Zone egy speciális biztonságos partíció, amelyet a számítógépén hozhat létre biztonsági mentések tárolására. Az Acronis Secure Zone a FAT32 fájlrendszert használja.

Amikor zónát hoz létre az Acronis Secure Zone-ban, az megjelenik a Fájlkezelő Egyéb részében. Az Acronis Secure Zone ugyanúgy böngészhető, mint egy hagyományos lemezpartíció.

Ha az Acronis Secure Zone jelszóval védett, akkor a verzió részleteinek megtekintésén kívül minden művelethez meg kell adnia a jelszót.

Az Acronis Secure Zone törlése

Ha az Acronis Secure Zone-ban nincs elegendő hely új biztonsági mentéshez, a következőket teheti:

  1. Szakítsa meg a biztonsági mentési műveletet, növelje az Acronis Secure Zone méretét, majd indítsa újra a biztonsági mentést.
  2. Szakítsa meg a biztonsági mentési műveletet, töröljön kézzel néhány biztonsági mentést az Acronis Secure Zone-ból, majd indítsa újra a biztonsági mentést.

Erősítse meg, hogy automatikusan törölni kívánja a legrégebbi, azonos típusú biztonsági mentést (fájl- vagy lemezszintű), az összes növekményes vagy különbségi verzióval együtt. Ha ezután sem áll rendelkezésre elegendő szabad hely, az Acronis True Image alkalmazás megerősítést kér, és töröl egy további teljes biztonsági mentést. Ez addig ismétlődik, amíg elegendő szabad hely nem lesz az új biztonsági mentéshez. Ha az összes korábbi biztonsági mentés törlése után sincs elegendő hely, a biztonsági mentés megszakad.

A zóna túlcsordulásának megelőzése érdekében javasoljuk, hogy az ütemezett biztonsági mentés beállításaiban jelölje be a Legrégebbi biztonsági mentés törlése, ha nincs elegendő hely az ASZ-zónában jelölőnégyzetet. További információért lásd a Hibakezelés részt.

Try módban az Acronis Secure Zone a virtuális rendszer változásainak tárolójaként használható. A felhasznált adatok a Try&Decide mód bezárásakor automatikusan törlődnek.

Az Acronis True Image alkalmazás nem törli automatikusan a folyamatos biztonsági mentések verzióit az Acronis Secure Zone-ból. Ezek a verziók csak kézzel törölhetők. További információért lásd az Acronis folyamatos biztonsági mentési adattároló témakört.

 

  • Ezek nélkül a webhely nem működik: az űrlapok botok elleni védelme (Cloudflare Turnstile) és ennek a döntésnek a megjegyzése a böngészőben.

    Mindig aktív

Sütikezelési tájékoztató · Leiratkozási beállítások (opt-out) · Adatvédelmi tájékoztató