Acronis Secure Zone je špeciálny bezpečný oddiel, ktorý si môžete vytvoriť v počítači na ukladanie záloh. Acronis Secure Zone používa systém súborov FAT32.
Keď vytvoríte zónu v Acronis Secure Zone, zobrazí sa v Prieskumníkovi súborov v časti Iné. Zónu Acronis Secure Zone môžete prechádzať ako bežný diskový oddiel.
Ak je zóna Acronis Secure Zone chránená heslom, všetky operácie okrem zobrazenia podrobností o verzii vyžadujú zadanie hesla.
Vymazanie zóny Acronis Secure Zone
Ak v zóne Acronis Secure Zone nie je dostatok miesta na novú zálohu, môžete:
- Zrušiť operáciu zálohovania, zväčšiť veľkosť zóny Acronis Secure Zone a potom znova spustiť zálohovanie.
- Zrušiť operáciu zálohovania, ručne odstrániť niektoré zálohy zo zóny Acronis Secure Zone a potom znova spustiť zálohovanie.
Potvrďte, že chcete automaticky odstrániť najstaršiu zálohu rovnakého typu (na úrovni súborov alebo disku) spolu so všetkými prírastkovými či rozdielovými verziami. Ak potom stále nebude k dispozícii dostatok voľného miesta, aplikácia Acronis True Image vás požiada o potvrdenie a odstráni ďalšiu úplnú zálohu. Toto sa bude opakovať, kým nebude dostatok voľného miesta pre novú zálohu. Ak po odstránení všetkých predchádzajúcich záloh stále nebude dostatok miesta, zálohovanie sa zruší.
Aby sa zabránilo preplneniu zóny, odporúčame v možnostiach naplánovaného zálohovania zaškrtnúť políčko Odstrániť najstaršiu zálohu, ak v zóne ASZ nie je dostatok miesta. Ďalšie informácie nájdete v časti Spracovanie chýb.
V režime Try môžete použiť Acronis Secure Zone ako úložisko zmien virtuálneho systému. Použité údaje budú po ukončení režimu Try&Decide automaticky odstránené.
Aplikácia Acronis True Image automaticky neodstráni verzie nepretržitých záloh zo zóny Acronis Secure Zone. Tieto verzie je možné odstrániť iba ručne. Ďalšie informácie nájdete v téme Úložisko údajov nepretržitého zálohovania Acronis.

