Acronis Secure Zone është një ndarje e posaçme e sigurt që mund ta krijoni në kompjuterin tuaj për ruajtjen e kopjeve rezervë. Acronis Secure Zone përdor sistemin e skedarëve FAT32.
Kur krijoni një zonë në Acronis Secure Zone, ajo shfaqet në File Explorer te seksioni Të tjera. Mund të shfletoni Acronis Secure Zone si një ndarje të zakonshme disku.
Nëse Acronis Secure Zone mbrohet me fjalëkalim, të gjitha veprimet, përveç shfaqjes së detajeve të versionit, kërkojnë futjen e fjalëkalimit.
Fshirja e Acronis Secure Zone
Nëse nuk ka hapësirë të mjaftueshme në Acronis Secure Zone për një kopje të re rezervë, mund të:
- Anuloni veprimin e kopjimit rezervë, rrisni madhësinë e Acronis Secure Zone dhe më pas nisni përsëri kopjimin rezervë.
- Anuloni veprimin e kopjimit rezervë, fshini manualisht disa kopje rezervë nga Acronis Secure Zone dhe më pas nisni përsëri kopjimin rezervë.
Konfirmoni që dëshironi të fshini automatikisht kopjen rezervë më të vjetër të të njëjtit lloj (në nivel skedari ose disku), së bashku me të gjitha versionet rritëse ose diferenciale. Nëse ende nuk ka hapësirë të lirë të mjaftueshme, aplikacioni Acronis True Image do t'ju kërkojë konfirmim dhe do të fshijë kopjen tjetër të plotë rezervë. Kjo do të përsëritet derisa të ketë hapësirë të lirë të mjaftueshme për kopjen e re rezervë. Nëse edhe pas fshirjes së të gjitha kopjeve të mëparshme rezervë nuk ka hapësirë të mjaftueshme, kopjimi rezervë do të anulohet.
Për të parandaluar mbushjen e zonës, rekomandojmë të zgjidhni kutinë Fshi kopjen rezervë më të vjetër nëse nuk ka hapësirë të mjaftueshme në zonën ASZ, te opsionet e kopjimit të planifikuar rezervë. Për më shumë informacion, shihni seksionin Trajtimi i gabimeve.
Në modalitetin Try mund të përdorni Acronis Secure Zone si hapësirë ruajtëse për ndryshimet e sistemit virtual. Të dhënat e përdorura do të fshihen automatikisht pas përfundimit të modalitetit Try&Decide.
Aplikacioni Acronis True Image nuk i fshin automatikisht versionet e kopjeve rezervë të vazhdueshme nga Acronis Secure Zone. Këto versione mund të fshihen vetëm manualisht. Për më shumë informacion, shihni temën Hapësira ruajtëse e të dhënave për kopjimin rezervë të vazhdueshëm të Acronis.

