Acronis Secure Zone is een speciale beveiligde partitie die u op uw computer kunt maken om back-ups op te slaan. Acronis Secure Zone gebruikt het FAT32-bestandssysteem.
Wanneer u een zone in Acronis Secure Zone maakt, wordt deze in Verkenner weergegeven in het gedeelte Overige. U kunt de Acronis Secure Zone doorbladeren als een gewone schijfpartitie.
Als de Acronis Secure Zone met een wachtwoord is beveiligd, vereisen alle bewerkingen, behalve het weergeven van versiegegevens, dat u een wachtwoord invoert.
De Acronis Secure Zone wissen
Als er in de Acronis Secure Zone niet genoeg ruimte is voor een nieuwe back-up, kunt u:
- De back-upbewerking annuleren, de grootte van de Acronis Secure Zone vergroten en vervolgens de back-up opnieuw starten.
- De back-upbewerking annuleren, handmatig enkele back-ups uit de Acronis Secure Zone verwijderen en vervolgens de back-up opnieuw starten.
Bevestig dat u de oudste back-up van hetzelfde type (op bestands- of schijfniveau) samen met alle incrementele of differentiële versies automatisch wilt verwijderen. Als er daarna nog steeds niet genoeg vrije ruimte beschikbaar is, vraagt de toepassing Acronis True Image u om bevestiging en verwijdert deze de volgende volledige back-up. Dit wordt herhaald totdat er voldoende vrije ruimte is voor de nieuwe back-up. Als er na het verwijderen van alle voorgaande back-ups nog steeds niet genoeg ruimte is, wordt de back-up geannuleerd.
Om te voorkomen dat de zone vol raakt, raden wij u aan in de opties voor geplande back-ups het selectievakje De oudste back-up verwijderen als er onvoldoende ruimte is in de ASZ-zone in te schakelen. Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Foutafhandeling.
In de Try-modus kunt u Acronis Secure Zone gebruiken als opslagplaats voor wijzigingen in het virtuele systeem. De gebruikte gegevens worden automatisch verwijderd wanneer u de Try&Decide-modus afsluit.
De toepassing Acronis True Image verwijdert versies van non-stopback-ups niet automatisch uit de Acronis Secure Zone. Deze versies kunnen alleen handmatig worden verwijderd. Raadpleeg voor meer informatie het onderwerp Opslag van gegevens voor Acronis non-stopback-ups.

